خواص تخم کتان

ارزش غذایی تخم کتان-روغن بذر کتان- ارزش غذایی تخم کتان-فواید فرآیند بو داده تخم کتان

ارزش غذایی تخم کتان-فواید فرآیند بو داده تخم کتان 

تخم کتان طلایی بوداده به چندین دلیل بوداده می شود از جمله طعم،بافت،تغذیه و ایمنی .فرآیند بودادن برای از بین بردن باکتری ها،کپک و عوامل بیماری زا نقش بسزایی دارد.انجام دادن این فرآیند اسیدهای چرب امگا۳ و لیگنان موجود در تخم کتان را از بین نمی برد.

فرآیند بودادن تخم کتان بافتی بسیار ترد را به محصول نهایی می دهد و مرحله جویدن را بسیار آسان می کند.باتوجه به فرآیند بودادن ، رطوبت تخم کتان تا ۸-۱۰% کاهش می یابد.

مصرف تخم کتان خام باعث ایجاد بیماری بوده و غیر بهداشتی است و به طور کامل خواص جذب بدن نمی شود.

هشدار !

توجه داشته باشید روش بو دادن تخم کتان در جهان تنها توسط چند کمپانی با تکنولوژی خاص انجام می شود که یکی از آنها کمپانی CanMar کانادا است. در این روش تخم کتان به صورت معلق در هوا بو داده می شود تا کاملا خواص خود را حفظ کرده و روغن آن اکسید نشود و در این روش تک تک دانه ها به میزان یکسان بو داده می شوند.

از بودادن تخم کتان خام خودداری فرمائید زیرا روغن آن اکسید شده و مضر است و اگر به روش علمی بو داده نشود مضر و بیماری زا است. تخم کتان OAB نرم و خوش طعم بوده و نیازی به آسیاب کردن ندارد و بهترین روش آسیاب همان دندان انسان است.

تخم کتان و کاهش فشارخون

با توجه به گزارشات ارائه شده دانشگاه مانیتوبا و تحقیقات بیمارستان قلب ایالت آمریکا در لس آنجلس، مصرف دانه تخم کتان باعث کاهش فشارخون می شود و برای افرادی که دارای فشارخون بالا هستند بسیار مفید است.

تحقیقات تیم دکتر گرانت پیرس،محقق اصلی مرکز تحقیقات کشاورزی کانادا،بر روی ۱۱۰ نفر از افرادی که دارای بیماری فشارخون بالا بودند را مورد مطالعه قرار داد.هدف از این آزمایش این بود که به مدت شش ماه با مصرف ۳۰ گرم تخم کتان، باعث کاهش فشار خون می شود.باید اشاره کرد این آزمایش شامل دو گروه از افراد بودند گروه اول افراد با مصرف تخم کتان و گروه دوم افراد با مصرف دارو.

در گروه اول (با مصرف تخم کتان) سیستولیک فشارخون، حدود ۱۵ میلی متر جیوه و دیاستولیک فشارخون حدود ۸ میلی متر جیوه کاهش یافت.در گروه دوم (با مصرف دارو) سیستولیک فشارخون کمی افزایش یافت درحالیکه دیاستولیک فشارخون ثابت باقی ماند.افراد گروه اولی با مصرف تخم کتان، باعث شد تا یک نوع اسید چرب سالم به اسم آلفا لینولنیک اسید و یک آنتی اکسیدان قوی به نام آنترولاکتون را افزایش بدهند.اما گروه دوم که با مصرف دارو تحت آزمایش بودند چنین تغییراتی را تجربه نکردند.

به گفته دکتر پیرس: “قویترین بذر شناخته شده برای مقابله با اثرات ضد فشارخون بالا تخم کتان بوداده است.”

تغییرات فشارخون توسط تخم کتان بوداده باعث می شود تا حدود ۵۰ درصد سکته مغزی و ۳۰ درصد حملات قلبی کاهش یابد.

ضد سرطان-تخم کتان-پروستات- تخم کتان ضد سرطان پروستات

تخم کتان ضد سرطان پروستات

مصرف تخم کتان چه نقشی می تواند بر سرطان پروستات (در آقایان) داشته باشد؟

تحقیقات انجام شده نشان داده اند که خطر مبتلا شدن به سرطان پروستات با رژیم غذایی و مواد معدنی مصرفی در ارتباط می باشد. البته هنوز اطلاعات دقیقی در اینباره وجود ندارد. هنوز مشخص نشده است که چه نوع ماده غذایی می تواند باعث افزایش و یا کاهش احتمال مبتلا شدن به سرطان پروستات را داشته باشد. تحقیقات بیشتری لازم است تا تاثیرگذاری مواد معدنی بر سرطان پروستات شناسایی شود.

هشدار !

توجه داشته باشید روش بو دادن تخم کتان در جهان تنها توسط چند کمپانی با تکنولوژی خاص انجام می شود که یکی از آنها کمپانی CanMar کانادا است. در این روش تخم کتان به صورت معلق در هوا بو داده می شود تا کاملا خواص خود را حفظ کرده و روغن آن اکسید نشود و در این روش تک تک دانه ها به میزان یکسان بو داده می شوند.

از بودادن تخم کتان خام خودداری فرمائید زیرا روغن آن اکسید شده و مضر است و اگر به روش علمی بو داده نشود مضر و بیماری زا است. تخم کتان OAB نرم و خوش طعم بوده و نیازی به آسیاب کردن ندارد و بهترین روش آسیاب همان دندان انسان است.

تخم کتان و سرطان پروستات :
تخم کتان حاوی lignan می باشد. محققان بر این باورند که lignan همانند استروژن در بدن انسان است، داشتن این ماده در بدن می تواند بر خطر مبتلا شدن انسان به سرطان های هورمونی، مانند پروستات، تاثیر داشته باشد. تحقیقاتی که در حال حاضر صورت می گیرند بر این باور هستند که تخم کتان نمی تواند از بروز سرطان پروستات جلوگیری کند ولی برای افرادی که دارای این بیماری هستند میتواند مفید واقع شود.

تخم کتان-یائسگی-مفید- فواید تخم کتان برای دوران یائسگی

فواید تخم کتان برای دوران یائسگی

نان می شود این عمل باعث می شود تا میزان استروژن زنان در دوره یائسگی کنترل شود. بیشتر علائم یائسگی ناشی از تغییرات هورمونی هستند. مخصوصاً استروژن و پروگستروژن. داروهای شیمیایی برای تنظیم کردن هورمون ها وجود دارد ولی بعضی از زنان مشتاق هستند تا از طریق طبیعی درمان شوند و از عوارض جانبی داروهای شیمیایی دور بمانند.
در آزمایشی نشان داده شد که تخم کتان باعث کاهش گُر گرفتگی های دوران یائسگی شده است. در این آزمایش شرکت کنندگان میزان ۴۰ گرم تخم کتان را روزانه مصرف کرده بودند.
بهترین میزان برای استفاده از تخم کتان ۴۰ گرم است که به دو قسمت تقسیم شود و در طول روز مصرف شود.می توانید در غذای خود مخلوط کنید و یا روی ماست میوه ای یا سالاد خود بپاشید. در پُخت و پز نیز می توانید از تخم کتان استفاده کنید. بعد از شروع مصرف، دو تا سه هفته زمان لازم است تا فواید تخم کتان بر سلامت شما آشکار شود. پس انتظار نداشته باشید تا در روز اول شاهد تغییرات باشید.

هضم تخم کتان خام کمی برای دستگاه گوارشی انسان سخت می باشد و املاح آن کاملاً جذب نمی شوند اما تخم کتان بو داده این مشکل را برطرف می کند.

تخم کتان-لاغری-چربی دور شکم- مبارزه تخم کتان با چربی های دور شکم

مبارزه تخم کتان با چربی های دور شکم

افزودن تخم کتان به رژیم غذایی به شما کمک خواهد کرد تا از دست چربی های مقاوم دور شکم رها شوید. تخم کتان حاوی فیبر محلول است که باعث پاک سازی و تنظیم دستگاه گوارش می شود. این کار باعث می شود تا چربی مقاوم دور شکم نیز از بین برود. شاید برای شما شنیدن این که بیشترین مقدار دور شکم چربی نیستند بلکه موادی هستند که از مصرف مواد غذایی با فیبر پایین تولید می شوند، متعجب کننده باشد! تخم کتان هنگامی که وارد بدن می شود به مولکول های شکر و کاربوهیدرات متصل می شود و روند حل شدن آن ها را در رگ ها کُند می کند. درنتیجه میزان انرژی بالا می رود و در فاصله بین وعده های غذایی احساس رضایت به شما دست می دهد.

پس منتظر چه هستید؟ از امروز تخم کتان بو داده را به رژیم غذایی خود بیافزایید.

 

تخم کتان-خواص بذر کتان-دانه کتان- تخم کتان و چگونگی مصرف آن

تخم کتان و چگونگی مصرف آن

اکسیداسیون چیست ؟
به هر واکنش شیمیایی که شامل حرکت الکترون باشد را اکسیداسیون می گویند.به این معنی است که ماده ای که الکترون خود را از دست می دهد اکسید می شود.
اکسیده شدن روغن تخم کتان چیست؟
مراقب اکسیده شدن مواد غذایی باشید.اکسیده شدن مواد غذایی برای سلامتی بدن بسیار مضر می باشند.تماس تخم کتان با هوا سبب اکسیده شدن آن می شود.همانطور که می دانید اکسیژن هوا روغن ها را اکسید می کند و پراکسید تولید می شود و این دلیل تندی و ناخوشایندی طعم آن است و سلامت بدن را به خطر می اندازد.بسته بندی تخم کتان باید بگونه ای باشد تا در معرض هوا قرار نگیرد چون باعث می شود تا واکنش اکسیداسیون شروع شود.تخم کتان آسیاب شده قابل مصرف نیست و اکسید شده و خواص خود را از دست داده است.لذا حتماً تخم کتان آساب نشده تهیه کنید که بهترین نوع آن تخم کتان بوداده با تکنولوژی خاص است که هر کسی در جهان از این تکنولوژی برخوردار نیست.تخم کتان خام به خوبی جویده نمی شود و هضم و جذب آن ناقص است.اما تخم کتان اگر با تکنولوژی جدید بو داده شده باشد بهترین نوع است که خواص آن حفظ شده و به طور کامل هضم و جذب می شود.
اکسیداسیون
نگرانی اصلی در مورد تخم کتان چربی های اشباء نشده آن است.به این معنی که به راحتی و به سرعت اکسید می شود و برای بدن بسیار مضر است.محققان معتقدند دانه های تخم کتان فواید بسیاری دارند.دانه های روغنی تخم کتان آسیاب شده بشدت اکسید می شوند و این مشکل بزرگی است.لذا مصرف بو داده با تکنولوژی جدید بهترین نوع آن است.
 از آنجایی که تخم کتان یک دانه روغنی است، خرید تخم کتانی که قبلاً آسیاب شده، ممکن است گذشت زمان سبب اکسیده شدن آن گردد. تخم کتان حاوی فیبر بالایی می‌باشد. برای وارد کردن آن در رژیم غذایی خود از میزان کم شروع کنید. یک قاشق سوپخوری تخم کتان بو داده حاوی ۳۶ کیلوکالری است.
آسیاب شده تخم کتان :  
این دانه کوچک خواص درمانی باور نکردنی دارد.تخم کتان بو داده سرشار از مواد مغذی است.تنها یک قاشق چایخوری تخم کتان بو داده  (حدود ۳۰ گرم) برای دریافت تمام مزایای آن کفایت می کند.مصرف بیش از حد تخم کتان به هیچ وجه توصیه نمی شود.در خرید تخم کتان دقت کنید زیرا آسیاب شده آن نیز وجود دارد، و این بدان معنی است که در اثر گذر زمان فاسد و اکسیداسیون شده است.تنها تخم کتان آسیاب نشده تهیه کنید و بهترین نوع آن تخم کتان بو داده با روش تکنولوژی جدید است که تنها چند کارخانه در جهان از این تکنولوژی برخوردار هستند که یکی از آنها کارخانه Canmar  کانادا است که تخم کتان بو داده آن بوسیله OAB در بازار عرضه می شود.
همانطور که گفتیم تخم کتان سرشار از مواد مغذی است،از جمله لیگنان،ویتامین های A،B1،B2،C،D و Eاست.بسته بندی دانه های تخم کتان باید سالم و بدون سوراخ باشد زیرا در اثر مجاورت با هوا باعث اکسیده شدن و فاسد می شود.مطالعات بسیاری به این موضوع اشاره کرده اند که از خرید تخم کتان آسیاب شده دوری کنید زیرا در مرحله آسیاب در اثر مخلوط شدن با هوا واکنش می دهد و بعد از گذر چند روز به سرعت فاسد و اکسید می شود.گرما،نور و هوا همه به فرآیند اکسیداسیون کمک می کنند.
تخم کتان بو داده 
تخم کتان بو داده منبع بزرگی از فیبر است.هر قاشق غذاخوری تخم کتان بوداده حاوی ۸ گرم فیبر است.به دلیل اینکه حاوی فیبر بالایی است.ویژگی دیگر تخم کتان بو داده منبع امگا ۳ آن است.تخم کتان بوداده بدلیل داشتن این منبع گیاهی بدن ما را در مقابل بیماری های التهابی حفظ می کند.در آخر تخم کتان بو داده حاوی لیگنان است که داشتن این خاصیت به کاهش خطر ابتلا به سرطان سینه در زنان و سرطان پروستات در مردان کمک می کند.خاصیت لیگنان این است که متابولیز استروژن بدن را به شکل امن تری تبدیل می کند.
تفاوت بین تخم کتان بوداده و تخم کتان آسیاب شده چیست؟
تفاوت بزرگ بین تخم کتان بوداده و آسیاب شده در نحوه هضم آن است.تخم کتان منبع عظیمی از فیبر است.تخم کتان بوداده فواید بسیاری برای بدن دارد از جمله دارای اسیدهای چرب امگا-۳ است که برای سلامت قلب نقش بسزایی دارد.مصرف تخم کتان آسیاب شده توصیه نمی شود بدلیل اینکه گذر زمان سبب اکسیده شدن آن می شود و این برای سلامت بدن بشدت ضرر دارد.
فواید تخم کتان بو داده :
بو داده کردن تخم کتان البته با فرآیند و تکنولوژی منحصر به فرد دلایل بسیاری دارد.دانه ها برای طعم،بافت و ارزش غذایی بیشتر بو داده می شوند.روند بو داده کردن این تضمین را در از بین بردن باکتری ها،کپک ها و عوامل بیماری زاایجاد می کند.با انجام این فرآیند اسیدهای چرب امگا ۳ و لیگنان از بین نمی رود.البته دقت کنید که هر تخم کتان بو داده ای نمی تواند خوب باشد و باید حتماً با تکنولوژی مدرن بو داده شود که در جهان تنها چند کارخانه بیشتر این تکنولوژی را ندارند.
روند بو داده کردن تخم کتان بافتی بسیار ترد را ایجاد می کند.این روند ،برای جویدن آسان تخم کتان و هضم بهتر آن کمک شایانی می کند.دانه های روغنی تخم کتان نباید در مجاورت هوا قرار گیرند در غیر اینصورت اکسید می شوند.پس در زمان خرید از آسیاب شده آن صرف نظر کنید زیرا در گذر زمان اکسید شده و بیماری زا است.

تخم کتان-گلوتن-سلیاک- تخم کتان و رژیم فاقد گلوتن

تخم کتان و رژیم فاقد گلوتن

بیماری سلیاک چیست؟

بیماری سلیاک،به گلوتن حساس است و باعث اختلال خودایمنی  روده باریک می شود.بیماری سلیاک یک اختلال خودایمنی است که پروتئینی خاصی به نام گلوتن حساس است که سطح جذب روده کوچک را از بین می برد.نتیجه این بیماری مواد مغذی مانند پروتئین،چربی،کربوهیدرات،ویتامین ها و مواد معدنی به خوبی نمی تواند جذب شود.

برآورد شده است که از ۱۳۳ نفر، ۱ نفر در کانادا به بیماری سلیاک مبتلا است و برآورد جهانی نیز از ۱۰۰ تا ۲۰۰ نفر ۱ نفر مبتلا به این بیماری است.گلوتن پروتئین پرولامینی ذخیره شده است.گلوتن در گندم، جو چاودار،جو و چاودم (نوعی غله) نیز یافت می شود.

جو دو سر یا یولاف و تخم کتان و کینوا بدون گلوتن هستند.

فرد مبتلا به بیماری سلیاک چه مواد غذایی می خورد؟

در حال حاضر هیچ درمانی برای بیماری سلیاک وجود ندارد.اما داشتن رژیم غذایی فاقد گلوتن برای کنترل بیماری سلیاک موثر است.افراد مبتلا به بیماری سلیاک از خوردن مواد غذایی حاوی گندم دوری کنند.همچنین باید از منابع پنهان گلوتن که در غذاهای فرآوری شده و بسته بندی شده است به شدت بپرهیزند.همیشه باید هنگام خرید مواد غذایی به ارزش غذایی و مواد تشکیل دهنده آن دقت کنید.

اگر با دید مثبتی نگاه کنیم خواهیم یافت که بیشتر محصولات غذایی فاقد گلوتن هستند و برای افراد مبتلا به بیماری سلیاک خوب است.به طور کل غذاهایی شامل گوشت ساده،ماهی،مرغ،سبزیجات،میوه،شیر،حبوبات و دانه های مانند کینوا و تخم کتان و جو دوسر فاقد گلوتن هستند.

چگونه تخم کتان بوداده به رژیم غذایی فاقد گلوتن کمک می کند؟

تخم کتان بوداده در بسیاری از رژیم های غذایی فاقد گلوتن کمک می کند.افراد حساس به گلوتن می توانند به راحتی از مصرف تخم کتان بوداده لذت ببرند.تخم کتان منبع عظیمی از فیبر،امگا۳ (اسیدهای چرب اشباع نشده) و لیگنان است.بنابراین می تواند بخش مهمی در رژیم غذایی فاقد گلوتن ایفا کند.دانه های تخم کتان بوداده براحتی قابل مصرف است.کاربرد تخم کتان بوداده در آشپزی بسیار وسیع است.

دانه های تخم کتان روغنی هستند.اضافه کردن ۲-۱ قاشق غذاخوری دانه کتان طلایی بوداده به رژیم غذایی، میزان چربی مفید مورد نیاز بدن را افزایش می دهد و باعث کاهش سطح کلسترول خون است.

  • تخم کتان طلایی بوداده منبع خوبی از اسیدهای چرب اشباع نشده امگا۳ است.
  • تخم کتان طلایی بوداده در هر ۱۵ گرم ۵ گرم چربی اشباع نشده امگا۳ دارد.
  • تخم کتان طلایی بوداده منبع خوبی از فیبر است.
  • تخم کتان طلایی بوداده در هر ۱۵ گرم ۳ گرم فیبر دارد.

بسیاری از آردهای موجود فاقد گلوتن دارای فیبر،آهن و ویتامین کم هستند.با مخلوط کردن تخم کتان بوداده با این آردها به ارزش غذایی لازم بهبود می بخشید.