خواص دانه چیا

دانه چیا دانه ی چیا- دانه ی چیا

alvia shispanica یا همان گیاه دانه چیا درقاره آمریکا کشت و مصرف میشود.

اندازه این گیاه تا ۱٫۷۵ متر نیز می رسد که که سرشار از فیبر و امگا۳ بوده که به عنوان مکمل غذایی می توان هرروز از ان به مقدار ۲۵ گرم مصرف کرد.بسته به سلیقه افراد این دانه ها می توانند صبح،همراه با صبحانه،ناهار،شام و یا همراه با نوشیدنی ها و نان مصرف شوند.

افرادی که با ورزش سر و کار دارند میل زیادی به استفاده از این دانه دارند؛چه قبل از شروع ورزش و چه بعد از ان.این دانه با داشتن مواد مغذی زیاد انرژی لازم  را برای ورزشکاران مهیا می کند.

با مصرف این دانه متابولیسم و سوخت و ساز ورزشکاران افزایش یافته و کمک به هرچه بهتر انجام دادن ورزش می کند.همچنین مصرف این دانه بعد از ورزش نیاز بدن به بازیابی انرژی را تسهیل میکند.

مصرف این دانه با نوشیدنی های طبیعی یا لبنیات و نان توصیه می شود.این دانه سرشار از مواد مغذی بوده و به نوجوانان،جوانان وافراد ورزشکارتوصیه می شود این دانه را در رژیم غذایی خود بگنجانند.این دانه برای لاغری،گزینه مناسبیست  و تا به حال هیچ مورد منفی از این دانه گزارش نشده.

دانه چیا و دیابت دانه چیا - دانه ی چیا و دیابت

چیا گیاهی از خانواده نعناعیان است.که در مکزیک و آمریکا رشد می کند. دانه چیا یک پروتئین کامل محسوب می شود زیرا سرشار از فیبر، امگا ۳، کلسیم و آنتی اکسیدان های فراوانی است.

یک گزارش منشر شده در وبلاگ سلامتی هاروارد نشان داده است ، در رژیم غذایی حیواناتی که از دانه ی چیا استفاده شده LDL کلسترول بد کاهش و HDL  کلسترول خوب افزایش یافت . هم چنین خوردن مقدار زیادی دانه ی چیا باعث کاهش ترگلیسرید ( سطح چربی خون ) می شود. در بررسی ۲۰ نفر از افراد مبتلا به دیابت  ، دانه چیا  به شرکت کنندگان کمک کرد تا گلو کز خون را کنترل کنند  و  فشار خون  و ریسک بیماری های قلبی در آنها کاهش یابد نتیجه این مطالعه در مجله  انجمن دیابت آمریکا نیز منتشر شد.

امگا ۳ و آنتی اکسیدان های موجود در دانه ی چیا بسیار سالم هستند. اما محتوای فیبر موجود در دانه ی چیا  است که بسیار سودمند است مصرف دانه ی چیا باعث کاهش میزان  گلو کز در خون می شود .دانه های چیا را می توان در آب، شیر اضافه کرد تا حالت ژله ای پیدا کندو به عنوان  بهترین جای گزین تخم مرغ استفاده کرد.دانه های چیا را هم چنین می توان در سوپ ها ،سس سالاد،و یا کوکی استفاده کرد

یکی از کاربران انجمن دیابت آنلاین آمریکا اظهار داشته که مصرف دانه های چیا باعث تثبیت  قند خون  او شده و از دانه ی چیا به عنوان دانه ی معجزه آسا نام برده است

کاهش کلسترول با دانه چیاکاهش کلسترول با دانه چیا- کاهش کلسترول با دانه چیا

با وجود اندازه ریز دانه چیا، یک مواد مغذی متراکم و غذای فوق العاده به حساب می آید.

دانشمندان بر این باوراند که با خوردن غذاهای چرب و حاوی کلسترول بالا، به سرعت کلسترول خون بالا می رود. تحقیقات انجام شده نشان می دهد که، افزودن دانه چیا به یک رژیم غذایی کامل، به کاهش کلسترول خون کمک شایانی می کند.

کاهش کلسترول با بلغور جو دو سر:

مطالعات زیادی درباره مواد غذایی حاوی فیبر محلول برای کاهش کلسترول خون وجود دارد. یکی از این مطالعات درباره استفاده از رژیم غذایی حاوی ۳ گرم بلغور جو دو سر است که به طور چشم گیری به کاهش کلسترول بد خون کمک می کند.
سعی کنید به وعده های غذایی خود یک قاشق چایخوری دانه چیا برای از بردن کلسترول اضافه کنید.

دانه ی چیا و ورزشکاراندانه چیا و ورزشکاران- دانه ی چیا و ورزشکاران

دانه چیا به عنوان یک غذای برتر در میان مردم و ورزشکاران شناخته شده است.  دانه چیا غذای اصلی جنگویان آزتک بود دانه ی چیا در میان این قوم به غذای دوندگان یا غذای جنگ جویان معروف بود. جنگجویان آزتک یک کیسه کوچک دانه چیا هیمشه همراه داشتند و معتقد بودند با مصرف یک قاشق دانه چیا انرژی مورد نیاز روزانه شان تامین می شد.

دانه ی چیا دانه دوندگان

۱:دانه چیا کلید هیدریتاسیون

هیدریتاسیون : به معنی رساندن آب به بدن فردی است که دچار اتلاف مایعات شده است.

همیشه هیدراته بمانید این قانون طلایی دوندگان است که با دانه ی چیا این امر تحقق می یابد . زیرا دانه های چیا  قادراند ۹ برابر بیشتر از وزنشان آب جذب می کنند.

۲: کاهش التهاب و درد مفصلی: دویدن مسافت های طولانی باعث فشار به اندام ها می شود . امگا ۳ موجود در دانه ی چیا باعث کاهش التهاب های مفصلی پس از تحمل فشار ناشی از دویدن  می شود . اضافه کردن دانه چیا  فقط التهاب مفاصل را کاهش نمی دهد بلکه روند بهبودی  بدن را نیز سرعت  می بخشد.

۳: جلو گیری از گرفتگی عضلات:یک از اتفاقات شایع میان ورزشکاران گرفتگی عضلات است،که به اعتقاد پزشکان ورزشی گرفتگی ناشی از  کمبود پتاسیم بوده و همیشه خوردن موز را پیشنهاد می کنند و اما دانه چیا ۲ برابر بیشتر از موز دارای پتاسیم بوده  و از گرفتگی عضلات جلو گیری می کند.

۴: دویدن طولانی مدت: گاهی اوقات همه ما می خواهیم مسافت های بیشتر را بدویم . که با مصرف دانه چیا این امر امکان پذیر است .دانه های چیا با کند کردن روند تبدیل کربوهیدرات به شکر،سوخت بدن را به مدت طولانی تامین خواهند کرد.

 ۵ :افزایش انرژی: دانه های چیا در حال حاضر منبع شگفت انگیزی از انرژی طبیعی محسوب می شوند  دانه های چیا را به رژیم غذایی روزمره خود اضافه کنید تا اثرات فوق العاده آن رابهره مند شوید . دانه چیا برای هر سطح از دونده ها بسیار مفید است.

دانه چیا در بارداریرابطه چیا با بارداری-دانه چیا ارگاینک-دانه چیا - دانه چیا در بارداری

این دانه های کوچک به قدری ارزش غذایی بالایی دارند که بانوان باردار باید حتما آن ها را در رژیم غذایی خود بگنجانند. برای تغذیه جنین در دوران بارداری بدن شما از مواد مغذی تهی می گردد و دانه چیا می تواند بخوبی جای مواد مغذی از دست رفته را پر کند. اضافه کردن دانه چیا به برنامه غذایی بسیار ساده بوده و علاوه بر تضمین سلامت مادر، به رشد جنین نیز کمک میکند.

سرشار از اُمگا-۳

اسید های چرب اُمگا-۳ نقش مهمی در شکل گیری و رشد مغز جنین ایفا می کنند. اکثر مردم برای تأمین اُمگا-۳ از ماهی سالمون یا مکمل های دارویی حاوی روغن ماهی استفاده می کنند، اما محتوای جیوه موجود در ماهی باعث تردید در بسیاری از زنان باردار می شود. پس دانه چیا با درصد بالای اُمگا-۳ جایگزین مناسبی بجای مهی در زنان باردار می باشد. معمولاً آجیل و دانه های روغنی بدلیل اکسید و فاسد شدن، عمر مفید کوتاهی دارند ولی دانه چیا با خاصیت بالای آنتی اکسیدانی خود می تواند تا ۴ سال، بدون کم شدن خواص آن، ذخیره سازی و نگهداری شود.

جایگزینی مواد مغذی از دست رفته

بارداری فشار بسیار زیادی به بدن تحمیل می کند و دانه چیا با خواص آنتی اکسیدانی خود منبع خوبی برای جایگزینی مواد مغذی از دست رفته و تحمل فشار در دوران بارداری می باشد. دانه چیا غنی از مواد معدنی ضروری مانند کلسیم، فسفر، منیزیم، منگنز، مس، زینک، آهن و نیاسین است.

دریافت کلسیم کافی برای شکلگیری اسکلت جنین در سه ماه آخر بارداری اهمیت بسیار زیادی دارد. بر اساس مطالعات انجام شده کلسیم موجود در دانه چیا ۵ برابر بیشتر از شیر می باشد، علاوه بر کلسیم دانه چیا حاوی بور، یک ماده معدنی حیاتی برای سلامت استخوان ها ، نیز می باشد.

آهن برای افزایش گلبول های قرمز خون ضروریست که وظیفه انتقال اکسیژن به اعضای بدن را دارند، از اینرو افزایش مصرف آهن در دوران بارداری برای توسعه حجم خون نوزاد توصیه می گردد.

طبق پژوهش های استاندارد و طبیعی انجام شده دانه چیا برای پیشگیری از بیماری هایی همچون آلرژی، آنژین صدری، سرطان، بیماری های قلبی و عروقی، سکته قلبی، اختلالات هورمونی، چربی خون و کاهش فشار خون موثر می باشد.

کنترل سطح قند خون

سطح بالای قند خون در بارداری ریسک تولد نوزاد با وزن و فشار خون بالا و نیاز به سزارین را افزایش می دهد. استفاده از دانه چیا ماده ژلاتین مانندی در معده ایجاد می کند که روند گوارش را کندتر و با کیفیت تر کرده و سطح قند خون را پایدار نگه می دارد.

انرژی زا

دانه چیا علاوه بر کاهش جذب قند ، سرعت تبدیل قند و کربوهیدرات ها به انرژی را کاسته و به آن استمرار می بخشد. این پروسه در ترکیب با محتوای بالای پروتیئن در چیا منجر به افزایش انرژی پایدار در بدن شده و باعث تقویت و سوخت رسانی به ماهیچه ها می شود.

افزودن چیا به برنامه غذایی

دانه چیا بسیار تطبیق پذیر بوده و می توان آنرا بصورت خام یا جوانه زده استفاده کرد. اگر بصورت خام باشد عطر و طعم آجیلی دارد و می تواند مکمل خوبی برای فرنی کینوا یا جو دوسر و یا درون سالاد ها باشد. دانه چیا قابلیت جذب آب تا ده برابر وزن خود را داراست و می تواند برای غلیظ کردن سوپ ها و اسموتی ها مورد استفاده قرار گیرد و بعنوان منبعی سرشار از پروتیئن و کلسیم باشد.

درابطه دانه چیا و لاغریدانه چیا-چیا ارگانیک-چیا و لاغری- رابطه دانه چیا و لاغری

غنی ازفیبر رژیمی

هر یکصد گرم دانه چیا حاوی ۳۴ گرم فیبر رژیمی است که آنرا برترین منبع متارکم فیبر در دنیای مواد غذایی کرده است. فیبر رژیمی ارتباط تنگاتنگی با لاغری دارد. در یک آزمایش بر روی ۲۴۰ بیمار سندرم متابولیک ( چاقی، فشارخون وچربی خون بالا و دیابت ) دو مدل رژیم غذایی در نظر گرفته شد. گروه اول روزانه ۳۰ گرم فیبر رژیمی دریافت کردند بدون آنکه رژیم غذایشان را تغییر دهند و گروه دوم از رژیم غذایی انجمن قلب آمریکا که حاوی میوه و سبزیجات و کاهش چربی، نمک، شکر و الکل بود پیروی کردند.

گروه اول بعد از یکسال بطور میانگین ۲٫۱ کیلوگرم و گروه دوم ۲٫۷ کیلوگرم از وزن خود را از دست دادند و این نشانگر آن است که فقط با یک راه حل ساده مانند اضافه کردن فیبر رژیمی به الگوی غذایی شما می توانید میزان قابل توجهی از وزن خود بکاهید.

حاوی پروتیئن بالا

یکصد گرم از دانه های چیا حاوی ۱۷ گرم پروتیئن است که طبق مطالعات بر روی رژیم های غنی از پروتیئن بیانگر آن است که پروتیئن به متابولیسم بدن کمک کرده و باعث می شود کالری بیشتری بسوزانید. علاوه بر این افزایش مصرف پروتیئن منجربه سیری می شود، به این معنی که افراد غذای کمتری مصرف می کنند.

افزایش مصرف پروتیئن از ۱۵٪ به ۳۰٪ باعث کاهش مصرف روزانه ۴۴۱ کیلوکالری می گردد.

دانه چیا یک منبع غنی از پروتیئن خصوصاً برای افراد گیاه خوار می باشد که معمولاً برای تأمین منبع غذایی با مشکل مواجه هستند.

یک منبع فوق العاده از کلسیم

اغلب مردم لبنیات را بعنوان منبع کلسیم می شناسند در حالیکه غذاهای بسیاری وجود دارند که حاوی این مواد معدنی می باشند. دانه چیا یکی از این منابع است بطوریکه در هر ۱۰۰ گرم ۶۳۱ میلیگرم کلسیم وجود دارد که حدود ۵۰٪ از نیاز روزانه کلسیم یک فرد بالغ را تأمین خواهد کرد.

از کلسیم بعنوان تقویت کننده دندان و استخوان ها یاد می شود که البته نقش مهمی در کاهش وزن نیز ایفا می کند. طبق یک آزمایش گروه اول با رژیم غذایی معمولی روزانه ۴۰۰ الی ۵۰۰ میلیگرم کلسیم، گروه دوم با رژیم غنی از کلسیم روزانه ۸۰۰ میلیگرم کلسیم و گروه سوم با رژیم غنی از لبنیات بین ۱۲۰۰ تا ۱۳۰۰ میلیگرم کلسیم دریافت کردند.

هر سه گروه با کاهش وزن کار را به اتمام رساندند چرا که ۵۰۰ کیلوکالری کمتراز نیاز روزانه خود کالری دریافت می کردند، ولی گروه دوم و سوم علاوه بر کاهش وزن بیشتر ، چربی های دور شکمی بیشتری نیز از دست دادند.

اضافه کردن دانه چیا به الگوی غذایی 

دانه چیا همانند سایر دانه های روغنی و آجیل ها بسیار انطباق پذیر بوده و می توان آنرا براحتی در رژیم های غذایی متفاوت گنجاند. می توان چیا را بعنوان تزیئن روی سالاد و ماست و یا بعنوان مکمل در مواد غذایی پختنی مانند بلغور جودوسر ، آش و سوپ وانواع خورش استفاده کرد. دانه چیا را می توانید در انواع صبحانه های جودوسرخود اضافه کرده و میل نمایید، همچنین پودینگ چیا یک گزینه مناسب برای صبحانه می باشد. کاهش روزانه ۳۰۰ الی ۵۰۰ کیوکالری دریافتی کمک شایانی به لاغری شما خواهد کرد.

فرق بین دانه چیا و تخم شربتیدانه چیا ارگانیک-دانه چیا و تخم شربتی-ارگانیک- فرق بین دانه چیا و تخم شربتی

ریحان، تخم شربتی( نام علمی: Ocimum basilicum) نام گیاهی یک‌ساله از گروه نعناعیان است.برگ‌های معطرش را خام می‌خورند. در دو نوع سبز و بنفش وجود دارد. این سبزی بیشتر به عنوان سبزی خوردن استفاده می‌شود. دانه آن برای معده درد نیز مفید است.

چیا (نام علمی: Salvia hispanica) گیاهی است یک‌ساله از سرده مریم‌گلی و خانواده نعناعیان. این گیاه بومی آمریکای مرکزی است. این گیاه را برای مصرف دانه آن می‌کارند، گرچه خود گیاه کاربرد تزئینی هم دارد.

دانه‌های چیا سرشار از اسیدهای چرب امگا ۳ است. از دانه‌های چیا می‌توان ۲۵ تا ۳۰ درصد روغن استخراج کرد. روغن دانه‌های چیا تشکیل شده است از حدود ۵۵ درصد امگا ۳، هجده درصد امگا ۶، حدود شش درصد امگا ۹ و حدود ۱۰۰ درصد چربی‌های غیر اشباع.

به طور معمول، دانه‌های چیا به شکل بیضی کوچک هستند .دانه‌های چیا آب دوست هستند و قادرند تا ۱۲ برابر وزن خود را آب جذب کنند که این خود بهترین راه کنترل اشتها و لاغری است.

دانه‌های چیا با تخم شربتی (بذر گیاه ریحان) تفاوت داشته و هر کدام خاصیت جداگانه ای دارند. در ایران تخم شربتی از قدیم در نوشیدنی‌های خنک برای بر طرف کردن عطش در فصل تابستان استفاده می‌شد. گاهی تخم شربتی به اشتباه به عنوان دانه‌های چیا خریداری شده و مورد استفاده قرار می‌گیرد، یا خواص مربوط به دانه‌های چیا به تخم شربتی که در ایران فراوان است نسبت داده می‌شود که درست نیست.

تنها شباهت دانه چیا با تخم شربتی لعابدار شدن هر دو است (دارای موسیلاژ می‌باشند) ، ولی مهم خواص دانه‌ها است که با هم فرق دارند.همچنین باید توجه داشت که طعم دانه چیا و دانه ریحان به هم نزدیک است و به همین سبب گاهی در ایران دانه چیا به عنوان تخم شربتی به فروش می رسد.