خواص روغن زیتون

روغن زیتون-بارداری-نوزادان- روغن زیتون فرابکر و ارتباط آن با زنان باردار و نوزادان

روغن زیتون فرابکر و ارتباط آن با زنان باردار و نوزادان

روغن زیتون فرابکر (extra vigin)واقعی نقش اساسی در دوران بارداری برای رشد جنین ایفا می کند و کمبود آن می تواند بر رشد و هوش نوزاد تاثیر بگذارد. تحقیقات نشان داده است، مادرانی که در دوران بارداری از روغن زیتون استفاده می کردند نوزادان سالمتری به دنیا آورده بودند.

جنین برای رشد به ویتامین E نیاز دارد. نوزاد برای مقابله با استرس اکسیداتیو ( عدم تعادل تولید رادیکال های آزاد و توانایی بدن برای مقابله با آن) از ورود به فضای حاوی اکسیژن به ویتامین E نیاز دارد. بنابراین مقدار و نوع مواد غذایی مصرفی در دوران بارداری ارتباط مستقیمی با متابولیسم مادر و عملکرد جنین دارد.

نقش روغن زیتون فرابکر در دوران شیردهی 

ویتامین E در خون مادر و در غده های سینه ذخیره می شود. بنابراین در دوران شیردهی، مادر به انبوهی از ویتامین E نیاز دارد. قابل ذکر است که در طی دوران شیردهی داشتن ویتامین E کافی بسیار مهم است. ویتامین E برای نوزادان تازه متولد شده یا مبتلا به نارسایی کلیه یا لوزالمعده و دفع اثرات نامطلوب آن بر روی سیستم کبد-صفرا توصیه می شود.

اما روغن زیتون فرابکر (extra virgin) نه تنها اسیدهای چرب مورد نیاز رشد کودک تازه متولد شده را فراهم می کند بلکه نسبت اسید لینولئیک به اسید لینولنیک (اسیدهای چرب ضروری) روغن زیتون شبیه به شیر مادر است.

اثرات مفید اسید اولئیک در دوران بعد از بارداری نیز ادامه دارد. اسید اولئیک از بالا رفتن کلسترول خون و تصلب شرایین جلوگیری می کند، این فرایندی است که در دوران کودکی آغاز می شود. همچنین اسید اولئیک اثرات مثبتی بر روی رشد استخوان ایفا می کند.

رژیم غذایی دوران بارداری

مادرها در دوران بارداری و شیردهی از چربی های اشباع نشده استفاده کنند و چربی های اشباع شده و مواد غذایی با کلسترول بالا را کاهش دهند. به طور کلی دستورالعمل های غذایی و کالری مصرفی باید کنترل شود تا با افزایش بیش از حد وزن روبه رو نشوید.

رژیم غذایی کودکان زیر سه سال و بالاتر از این سن متفاوت است. چهل درصد انرژی مصرفی کودکان از چربی ها تامین می شود، چربی هایی که منبع آن از شیر مادر یا هر نوع شیر دیگری است. توصیه می شود که برای تامین مواد غذایی جهت رشد کودک از رژیم غذایی کودک خود اطمینان حاصل فرمائید.

کاهش وزن-روغن زیتون ارگانیک-گروه خون- ارتباط روغن زیتون فرابکر و کاهش وزن

روغن زیتون فرابکر و بیماری های قلبی عروقی

امروزه اصلی ترین دلایل مرگ و میر در دنیای صنعتی مربوط به بیماری های قلبی عروقی است.مطالعات اخیر دلیل آرتریواسکلروز (ضخیم‌شدن و سفتی دیواره سرخ‌رگ) را به عادت های غذایی ، شیوه زندگی و رشد اقتصادی ربط داده اند. مهمترین دلایل تصلب شرایین به عوامل بسیاری بستگی دارد از جمله داشتن کلسترول خون بالا، فشار خون بالا، دیابت و مصرف سیگار. کم ترین درصد مرگ و میر ناشی از بیماری های قلبی مربوط به کشورهایی است که تنها روغن مصرفی آنها ، روغن زیتون  فرابکر (extra virgin) است.

آرتریواسکلروز چیست ؟ 
تصلب شرایین وضیعتی است که دیواره سرخرگ ها به سبب وجود پلاکت های چربی انباشته شده، ضخیم شده و به دیواره عروق فشار وارد می کند.نداشتن فضای کافی جهت عملکرد درست گردش خون باعث می شود تا خون به بافت های بدن یا اندام های حیاتی مانند قلب و مغز نرسد و آسیب جدی به بدن وارد کند.

عواقب ناشی از آرتریواسکلروز چیست ؟ 

وقتیکه این شرایط قلب را تحت تاثیر قرار داد حملات قلبی و خطر مرگ ناگهانی قلبی را افزایش می دهد.تصلب شرایین بر روی مغز باعث ایجاد ترومبوز (تشکیل لخته خون در داخل رگ های خونی و مانع جریان خون در سیستم گردش خون ) می شود در نتیجه داشتن این شرایط ممکن است به شریان پا نیز آسیب بزند و مشکلاتی در راه رفتن فرد ایجاد کند یا به فلج عضلانی و زوال عقل منجر شود.

روغن زیتون فرابکر و تصلب شرایین 

گزارشات نشان داده است که روغن زیتون ارگانیک به دلیل داشتن امگا ۳ و اسیدهای چرب اشباع نشده دارای خواصی است که از تشکیل لخته خون و تجمع لخته خون جلوگیری می کند. مشاهده شده است که برای جلوگیری از لخته شدن خون روغن زیتون ارگانیک را در برنامه غذایی خود قرار دهید. کشورهایی که تنها روغن زیتون فرابکر (extra virgin) چربی مصرفی آنها است میزان بیماری های قلبی آنها بسیار پایین است.

کلسترول چیست ؟

کلسترول مادۀ چرب موجود در غذاهایی است، که از حیوانات تهیه می شود.رژیم غذایی که دارای چربی فراوانی باشد کلسترول خون را افزایش می دهد در نتیجه یکی از عوامل خطرناک برای بیماری های قلبی عروقی است.لیپوپروتئین ها مسئول انتقال چربی ها ( تری گلیسرید ها ) موجود در بدن و کلسترول در خون هستند. کلسترول چسبیده شده به لیپوپروتئین های کم چگال (LDL) آتروژنیک است، داشتن این شرایط موجب رسوب چربی ها روی دیواره رگ ها می شود که آسیب شدیدی به آنها وارد می کند و منجر به بروز بیماری های قلبی عروقی می شود.چنین کلسترولی به کلسترول بد معروف است. در مقابل، کلسترول چسبیده به لیپوپروتیئن های پر چگال (HDL) که به کلسترول خوب معروف است از شیوع بیماری های قلبی جلوگیری می کند.لیپوپروتئین های پر چگال کلسترول را از سلول ها جدا کرده و پس از تجزیه آنها ، به کبد انتقال می دهد تا از راه صفرا دفع شود.

روغن زیتون فرابکر و کلسترول 
روغن زیتون فرابکر (extra virgin) سطح کلسترول کل، کلسترول بد (LDL) و تری گلیسرید را کاهش می دهد.روغن زیتون ارگانیک نه تنها موجب کاهش سطح کلسترول خوب خون نمی شود، بلکه آن را افزایش می دهد و باعث حفظ سلامت عروق می شود و از تشکیل تکه های چربی در خون جلوگیری می کند و این امر منجر به دفع لیپوپروتئین های کم چگال می گردد.
خواص شگفت انگیز روغن زیتون ارگانیک در جلوگیری از بیماری های قلبی به اثبات رسیده است و میزان سکته را تا حد قابل توجهی کم می کند.

ارتباط روغن زیتون فرابکر و کاهش وزن

افزایش وزن یک مشکل عمده اساسی در غرب کشور آمریکا است. امروزه مردم به دلیل نداشتن فعالیت زیاد بدنی و زندگی پر استرس به این مشکل دچار می شوند.بیش از نیمی از جمیعت برخی از کشورهای صنعتی دارای اضافه وزن هستند.افزایش وزن منجر به افزایش خطر ابتلا به فشار خون بالا، دیابت،کلسترول بالا و تری گلیسرید می یابد.تمامی این عوامل ذکر شده خطر ابتلا به بیماری های قلبی و عروقی را افزایش می دهند.لذا حذف روغن های دیگر و جایگزین کردن روغن زیتون فرابکر (extra virgin) در رژیم غذایی بهترین راه کم کردن وزن است، زیرا عاری از آفت کش ها بوده و به درستی هضم و جذب می شود و دارای بیشترین میزان اسیدهای چرب غیر اشباع است.

داشتن اضافه وزن چیست ؟ 

چاقی یا اضافه وزن وضیعت پزشکی است که بافت چربی بیش از حد طبیعی در بدن فرد انباشته شده باشد.این وضیعت زمانی اتفاق می افتد که مقدار انرژی بدست آمده از طریق رژیم غذایی بیشتر از انرژی مصرفی است.

یک رژیم غذایی برای کاهش وزن باید این موارد را در خود داشته باشد :
• تامین انرژی مورد نیاز بدن

• تامین تمامی مواد مغذی مورد نیاز بدن

تاثیر مصرف روغن زیتون فرابکر در کاهش وزن 

روغن زیتون فرابکر (extra virgin) یک ماده غذایی بیولوژیکی است. مصرف روغن زیتون فرابکر عوارض روغن های مصرفی دیگر را ندارد.تحقیقات نشان داده است که رژیم غذایی غنی از روغن زیتون فرابکر عملکرد بهتری در نگه داشتن وزن ایده آل در مقایسه با رژیم غذایی کم چرب نشان می دهد.

روغن زیتون ارگانیک شرکت OAB دارای عطر و طعمی بی نظیر است و از همه مهمتر دارای اسیدیته ۰٫۴ است.همانگونه که می دانید اسیدیته کمتر از ۰٫۸ درصد به آن معناست که آن روغن در رده روغن های فرابکر قرار دارد.

حتماً دقت داشته باشید که اسیدیته و پروکسید روغن زیتون باید پایین باشد.در هنگام خرید روغن زیتون میزان اسیدیته باید روی بسته بندی ذکر گشته باشد.

نقطه انجماد-روغن زیتون-ارگانیک- نقطه انجماد روغن زیتون فرابکر

نقطه انجماد روغن زیتون فرابکر

روغن زیتون در ۳۷ درجه فارنهایت ( ۲٫۸ درجه سانتی گراد ) در دمای یخچال سفت می شود. آب یک ماده خالص است و در دمای مشخصی یخ می بندد.روغن زیتون مخلوطی از روغن و آب زیتون است. با کاهش دما؛ غلظت روغن سنگین تر به شکل توپ های کریستالی شکل انتهای ظرف می مانند و بقیه روغن ها بالای این ترکیب قرار می گیرند. زمستانی کردن و حفظ روغن در قفسه های سرد به منظور حفظ هر چه بهتر روغن در جهان صورت می پذیرد. انجام دادن این فرآیند برای بهبود ترکیب شدن روغن زیتون با سس مایونز،سس گوجه فرنگی و سس های دیگر است.

به خاطر اینکه روغن زیتون فرابکر یک محصول طبیعی است و هر محصولی نقطه انجماد منحصر به فرد خود را دارد. روغن زیتون درجه انجماد مشخصی ندارد و بستگی به نوع روغن زیتون و خود زیتون و فصل برداشت و نوع فراوانی آن دارد . لازم به ذکر است تا بدانید که انجماد روغن زیتون فرابکر (extra virgin ) به محصول شما آسیبی وارد نمی کند.در واقع انجماد روغن زیتون باعث حفظ طعم و فواید مواد غذایی موجود در آن می شود.نقطه انجماد روغن زیتون های مختلف مانند روغن زیتون تصفیه شده،بکر یا فوق بکر متفاوت از یکدیگر است. بیشترین آسیب در اثر نگهداری روغن در جای خیلی گرم به مدت طولانی است.
• روغن زیتون فوق بکر: به روغن زیتون بکر که اسیدیته آن کمتر از ۰٫۸ درصد باشد، روغن زیتون فوق بکر گفته می‌شود.
• روغن زیتون بکر: به روغن زیتون بکر که اسیدیته آن کمتر از ۲ درصد باشد روغن زیتون بکر گفته می‌شود.
• روغن زیتون بی بو: مخلوطی از روغن زیتون تصفیه شده و روغن زیتون بکر می‌باشد.

• روغن زیتون تصفیه شده: روغن حاصل از تصفیه شیمیایی یا فیزیکی روغن زیتون بکر به شرط عدم ایجاد تغییر در ترکیب تری گلیسریدی آن، روغن زیتون تصفیه شده نامیده می‌شود. میزان اسیدهای چرب آزاد این روغن نباید بیش از ۰٫۳ درصد باشد.

سوالات بسیاری در رابطه با انجماد روغن زیتون پرسیده می شود از جمله : دلیل ابری شدن روغن زیتون چیست؟ آیا روغن زیتون در یخچال یخ می زند؟ آیا یخ بستن روغن زیتون خوب است یا بد ؟ ما در صدد این هستیم تا این مسائل را روشن کنیم.

سرد شدن محیط یا به انجماد رسیدن روغن زیتون آسیبی به محصول وارد نمی کند و با قرار گرفتن دوباره در دمای محیط به حالت اولیه خود برمی گردد و جالب است بدانید که در جای خیلی گرم قرار گرفتن روغن زیتون و سایر روغن ها باعث بالا رفتن پروکسید و اسیدیته روغن شده و روغن خواص خود را از دست می دهد و آسیب می بیند، اما بالعکس سرما آسیبی به روغن وارد نمی کند. اما بهترین دمای مناسب نگهداری روغن زیتون در جهت جلوگیری از اکسیداسیون بین ۵ تا ۱۰ درجه سانتی گراد است.