فرق بین دانه چیا و تخم شربتی

دسته بندی ها :
فرق بین دانه چیا و تخم شربتی

ریحان، تخم شربتی ( نام علمی:  Ocimum basilicum) نام گیاهی یک‌ ساله از گروه نعناعیان است. برگ‌های معطرش را خام می‌خورند. در دو نوع سبز و بنفش وجود دارد. این سبزی بیشتر به عنوان سبزی خوردن استفاده می‌شود. دانه آن برای معده درد نیز مفید است.

چیا (نام علمی:  Salvia hispanica) گیاهی است یک‌ساله از سرده مریم‌گلی و خانواده نعناعیان. این گیاه بومی آمریکای مرکزی است. این گیاه را برای مصرف دانه آن می‌کارند، گرچه خود گیاه کاربرد تزئینی هم دارد.

دانه‌های چیا سرشار از اسیدهای چرب امگا ۳ است. از دانه‌های چیا می‌توان ۲۵ تا ۳۰ درصد روغن استخراج کرد. روغن دانه‌های چیا تشکیل شده است از حدود ۵۵ درصد امگا ۳، هجده درصد امگا ۶، حدود شش درصد امگا ۹ و حدود ۱۰۰ درصد چربی‌های غیر اشباع.

به طور معمول، دانه‌های چیا به شکل بیضی کوچک هستند. دانه‌های چیا آب دوست هستند و قادرند تا ۱۲ برابر وزن خود را آب جذب کنند که این خود بهترین راه کنترل اشتها و لاغری است.

دانه‌های چیا با تخم شربتی (بذر گیاه ریحان) تفاوت داشته و هر کدام خاصیت جداگانه ای دارند. در ایران تخم شربتی از قدیم در نوشیدنی‌های خنک برای بر طرف کردن عطش در فصل تابستان استفاده می‌شد. گاهی تخم شربتی به اشتباه به عنوان دانه‌های چیا خریداری شده و مورد استفاده قرار می‌گیرد، یا خواص مربوط به دانه‌های چیا به تخم شربتی که در ایران فراوان است نسبت داده می‌شود که درست نیست.

تنها شباهت دانه چیا با تخم شربتی لعابدار شدن هر دو است (دارای موسیلاژ می‌باشند)، ولی مهم خواص دانه‌ها است که با هم فرق دارند. همچنین باید توجه داشت که طعم دانه چیا و دانه ریحان به هم نزدیک است و به همین سبب گاهی در ایران دانه چیا به عنوان تخم شربتی به فروش می رسد.

برچسب ها :

نظرات شما

قالب فروشگاهی