فرق سه نوع کینوا با یکدیگر چیست؟

فرق سه نوع کینوا با یکدیگر چیست؟
با ما همراه باشید.
فرق سه نوع کینوا با یکدیگر در چیست؟
کینواها در سه گونه اصلی، قرمز سیاه و سفید هستند. ولی کینوای سفید به مراتب بیشتر یافت می شود. ولی هر سه گونه آن دارای محتوای غذایی یکسانی هستند هر سه آنها سرشار از پروتئین و فیبر هستند. مدت طبخ کینوای قرمز و سیاه طولانی تر است. پس انتخاب آن بسته به سلیقه شما، اولویت های شخصی و در دسترس بودن آن ها بستگی دارد. فرق سه نوع کینوا را در این مطلب بررسی می کنیم.
چه فرقی بین سه نوع کینوا سفید، سیاه و قرمز وجود دارد؟
هیچ تفاوت تغذیه ای بین رنگ های مختلف کینوا وجود ندارد و همه آنها سرشار از پروتئین، ویتامین E، ویتامین B، کلسیم و فسفر هستند. قابل ذکر است که همۀ کینوا ها بعد از پخته شدن دارای عطر و طعمی بسیار دلپذیر هستند، اما بافت کینوا قرمز و سیاه بعد از پخت نسبت به کینوا سفید بیشتر زیر دندان حس می شوند.
چه تفاوتی بین رنگ های مختلف کینوا وجود دارد؟
رایج ترین رنگ های کینوا سفید، قرمز و سیاه می باشد. کینوا سه رنگ نیز ترکیبی از این سه رنگ است. در پرو، مصرف کینوا بسیار رایج است. غله ای بسیار مقوی است. کینوا قرمز و سیاه به دلیل اینکه پس از پخت نسبت به کینوا سفید بافت خود را حفظ می کنند، جهت تزئین و سالاد مناسبتر هستند و نوع سفید آن نیز بدلیل دارا بودن بافت نرم خود، بسیار ایده آل جهت جایگزین کردن برنج است.

فرق و تفاوت های سه نوع کینوا با یکدیگر:
کینوا سفید:
رایج ترین نوع کینوا است. کینوا سفید دارای بافتی بسیار نرم و طعمی خوشمزه می باشد. مشابه به برنج سفید است. پخت و پز کینوا بسیار سریع و آسان می باشد. منبع خوبی از پروتئین است و 50 درصد ارزش غذایی روزانه ریبوفلاوین را تأمین می کند. هر سه نوع کینوا را می توان کاملاً همانند برنج دم کرد.
کینوا قرمز:
دارای رنگ قرمز یا نارنجی تیره است. کینوا قرمز عطر و طعمی منحصر به فرد دارد. مدت زمان پخت کینوا قرمز نسبت به کینواهای دیگر 10 دقیقه بیشتر است. همانند سایر کینواها سرشار از فیبر است و حین پخت و پز شکل خود را حفظ می کند، به همین دلیل مردم ترجیح می دهند که روی سالاد ها استفاده کنند. اگر بدن شما نیاز به فیبر دارد کینوا انتخاب بسیار خوبی است. کینواها منبع خوبی از پروتئین هستند اما کینوا قرمز 15 درصد ارزش روزانه ریبوفلاوین را تأمین می کند. به هر حال ماباقی انواع کینوا نیز دارای میزان فیبر و پروتئین یکسان با کینوا قرمز هستند.
کینوا سیاه:
کینوا سیاه دارای ویتامین و مواد معدنی بسیاری است. همانند سایر کینواها منبع خوبی از ریبوفلاوین، ویتامین B ،C و E می باشد و غنی از کلسیم است. کینوا سیاه نیز همانند کینوا قرمز است و حین پخت و پز شکل خود را حفظ می کند. دارای بافتی ترد است.
کینوا سیاه شیرین مزه تر از کینوای سفید است و رنگ سیاه و سفید خود را هنگامی که پخته شده حفظ می کند. همانند انواع دیگر کینوا، کینوا سیاه نیز فاقد گلوتن است. اگرچه پیدا کردن کینوای سیاه سخت تر از دیگر انواع کینواهاست ولی کینوای سیاه هم دارای همان مزایای عمومی دیگر کینواها است.
فرق بین سه نوع کینوا سفید، قرمز و سیاه در چیست؟
کینوا سیاه دارای قویترین طعم و عطر و تردترین بافت می باشد و کینوا سفید بعد از پخت دارای بافتی نرم تر است و طعمی لذیذ دارد.
تفاوت بزرگ دیگر در بافت این 3 نوع کینوا است. کینوا سیاه پوسته ضخیم تری نسبت به کینوا سفید دارد و بافت آن پس از پخت نسبت به سفید ترد تر است.
کینوا قرمز نیز همانند کینوا سیاه دارای بافتی تردتر نسبت به کینوا سفید است، و مدت زمان پخت آن نیز نسبت به کینوا سفید 10 دقیقه بیشتر است.
اما باید ذکر کنیم که از نظر ارزش غذایی هیچ فرقی بین سه نوع کینوا وجود ندارد و تفاوت اصلی و بارز آنها در رنگ و بافت آنهاست و از لحاظ ارزش غذایی تفاوت چندانی با یکدیگر ندارند.
خواص و فرق بین سه نوع کینوا:
پروتئین هایی که بدن شما باید از رژیم غذایی دریافت کند – (پروتئین های کامل آن که شامل تمام ۱۰ اسید آمینه ضروری است). اگر چه پروتئین های کامل معمولاً از غذاهای حیوانی می آیند، کینوا یک استثناء است، و یک انتخاب عالی پروتئینی برای افرادی است که از مصرف گوشت، مرغ، لبنیات، تخم مرغ و ماهی اجتناب می کنند. برای یک وعده، 1 فنجان کینوای سیاه و سفید حاوی حدود ۸ گرم پروتئین است.
فیبر:
فیبر یک نوع کربوهیدرات پیچیده است که تنها در غذاهای گیاهی یافت می شود. برای حفظ سلامتی بسیار مهم است. فیبر کمک به ثبات قند خون، کاهش میزان کلسترول خون و جلوگیری از یبوست می کند. همچنین باعث کاهش خطر ابتلا به برخی از انواع سرطان می شود. یک وعده، ۱ فنجان کینوا سیاه و سفید شامل حدود ۵ گرم فیبر در رژیم غذایی، ۲۱ درصد از فیبر مورد نیاز روزانه است.

