ارزش غذایی تخم کتان
مواردی را درباره ارزش غذایی تخم کتان در این مطلب توضیح خواهیم داد.
با ما همراه باشید.
ارزش غذایی تخم کتان
استفاده از تخم کتان بو داده در آشپزی و ارزش غذایی تخم کتان
تخم کتان می تواند جایگزین چربی در پخت و پز شود:
بدلیل بالا بودن میزان روغن در تخم کتان، این غله می تواند جایگزین روغن و چربی های مورد استفاده در غذاها باشد. به عنوان مثال اگر در غذایی نیاز به 1/3 فنجان روغن یا کره است، می توانید از 1 فنجان از این محصول، استفاده کنید. این میزان را به خاطر داشته باشید و با مقیاس 3 به 1 تخم کتان را جایگزین روغن یا کره در غذاها کنید.
تخم کتان می تواند جایگزین تخم مرغ در آشپزی شود:
در آشپزی، برای افراد گیاه خوار استفاده از تخم کتان بو داده بسیار کاربرد خواهد داشت. برای پخت پنکیک، مافین و بیسکویت ها، به جای روغن، از این غله استفاده کنید.
شیرینی هایی که با تخم کتان بو داده تهیه شوند، کمی تردتر خواهند بود. هر یک تخم مرغ را با 1 قاشق غذا خوری تخم کتان همراه با 3 قاشق غذا خوری آب جایگزین کنید. آب و تخم کتان را با هم مخلوط کنید و به مدت 1 تا 2 دقیقه بگذارید بماند. زمانی که خواستید تخم مرغ را اضافه کنید، مخلوط آب و تخم کتان را به جای آن اضافه کنید. در نظر داشته باشید که این تغییر، در دستور پخت، سبب تغییر کردن طعم شیرینی خواهد شد. پس بهتر است قبل از پخت، کمی طعم آن را بچشید تا بدانید به مذاق شما خوشایند است یا خیر.
روشی آسانتر برای مصرف تخم کتان، اضافه کردن آن به فرنی یا ماست میوه ای و یا در اسموتی می باشد.
چگونه از تخم کتان به جای تخم مرغ استفاده کنید:
مناسب برای افراد گیاه خوار و مناسب با افراد با گروه های خونی مختلف.
1- از تخم کتان ( قهوه ای یا طلایی ) شروع می کنیم. داخل مخلوط کن بریزید تا پودر شود. سپس در ظرفی با درب کیپ قرار دهید و در یخچال بگذارید.
2- یک قاشق غذا خوری تخم کتان بو داده و 3 قاشق غذا خوری آب برابر است با یک عدد تخم مرغ. ابتدا مقدار پودر تخم کتان مورد نیاز خود را در ظرفی بریزید و سپس آب را اضافه کنید. (ترتیب این کار مهم می باشد.) در حالی که آب را اضافه می کنید مخلوط را هم بزنید.
3- در یخچال قرار دهید. این مهمترین قسمت است. مخلوط تخم کتان را به مدت یک ساعت در یخچال قرار دهید. بهتر است تا تخم کتان را در ابتدا درست کنید تا زمانی که مخلوط در یخچال است مواد دیگر را تهیه کنید و بگذارید تا تخم کتان، زمان لازم را در یخچال بماند.
4- هنگامی که تخم مرغ/تخم کتان را از یخچال خارج کردید، شاهد مایعی سفت و ژله مانند خواهید شد. همانند سفیده تخم مرغ. این تخم کتان تخم مرغی شماست!
ارزش غذایی تخم کتان قهوه ای یا طلایی؟
آیا در فکر هستید که کدام رنگ از این محصول را تهیه کنید و یا کدام ارزش غذایی تخم کتان بیشتر است؟
کشور کانادا اولین تولید کننده تخم کتان است که تقریباً تمام محصول آن قهوه ای رنگ است. در کشور امریکا در شهر داکوتا، تخم کتان طلایی شهرت دارد که با نام داکوتای طلایی شناخته می شود. در آزمایشی در سال 2001 این دو محصول را با یکدیگر مورد مقایسه قرار دادند.
نتایج آزمایش مقایسه ارزش غذایی تخم کتان:
تخم کتان طلایی دارای 43-44 درصد روغن و نوع قهوه ای آن دارای 44 درصد روغن است. در حالی که تخم کتان قهوه ای از نظر امگا 3 کمی بالاتر از نوع طلایی آن می باشد. تخم کتان قهوه ای کانادا که در سال 2001 در این آزمایش مورد مقایسه قرار گرفت، حاوی 59 درصد امگا 3 بود و تخم کتان طلایی داکوتا دارای 51 درصد. اما این میزان می تواند به زمین و نوع محصول و بنا بر فصل های مختلف، مقداری متغیر داشته باشد.
ارزش غذایی تخم کتان
در هر ۳ قاشق چای خوری از تخم کتان:
– امگا 3: 6،338 میلی گرم
– فیبر: 8 گرم
– پروتئین: 6 گرم
– ویتامین ب 1: 31%
– منیزیوم: %30
– منگنز: 35%
– فسفر: 19%
– همچنین دارای مقدار قابل توجهی از ویتامین B 6، آهن، پتاسیم و زینک می باشد.