دسته بندی‌ محصولات

021-88343451

دسته بندی‌های محصولات

سبد خرید شما خالی است.

باقالا قاتق

باقالا قاتق

مواد لازم‎ ‎‏ :‏

  • لوبیا کشاورزی ( پاچه باقالا ) ………………..200 گرم‎  
  • شوید خشک ………………………………….50 گرم‎
  • تخم مرغ کامل ………………………………..3 عدد‎
  • سیر درشت …………………………………..5 حبه‎  
  • نمک ، زرد چوبه ، زعفران دم کرده…………….به مقدار لازم‎

طرز تهیه : ‏

لوبیاها را از شب قبل خیس کنید و چند بار آب آن را تعویض نمائید سپس پوست روی لوبیا را گرفته و آن را از طول به دو نیم ‏قسمت کنید‎.

سیر را خوب خرد کنید و در مقداری روغن و زرد چوبه چند دقیقه تفت دهید سپس لوبیاها را اضافه کنید و همراه سیر حدود 10 ‏دقیقه با حرارت ملایم تفت دهید‎.

شوید خشک را به همراه زعفران به خورش باقلا اضافه کنید و بعد از کمی تفت دادن حدود ۳ لیوان آب داخل ان بریزید و 15 ‏دقیقه صبر کنید تا لوبیاها کمی بپزند سپس نمک را به خورشت اضافه کنید و بگذارید تا لوبیاها کاملا بپزند‎.

پس از پختن کامل لوبیاها دو عدد تخم مرغ را داخل خورشت باقلا قاتق بشکنید و حرارت زیر ظرف را بالا ببرید تا تخم مرغ کمی ‏سفت شود سپس حرارت زیر ظرف را ملایم کنید و نصف استکان آب جوش اضافه کرده و در ظرف را بگذارید تا خورشت به ‏روغن بیفتد‎.

یک عدد تخم مرغ باقیمانده را جداگانه نیمرو کنید و هنگام سرو روی خورشت قرار دهید و در ظرف مناسب همراه با برنج یا نان ‏سرو کنید‎.

نکته ها : ‏

از ابتدا نمک را به خورشت اضافه نکنید زیرا باعث دیر پختن لوبیاها میشود ، اگر به بوی سیر حساسیت دارید به جای سیر از ‏یک عدد پیاز کوچک استفاده کنید ، اگر به جای شوید خشک از شوید تازه استفاده میکنید مقدار شوید را به دو برابر افزایش دهید ‏و شوید را قبل از خرد کردن کاملا خشک کنید‎.

مقدار تخم مرغ در این خورشت کاملا سلیقه ای است ولی به طور معمول این خورشت نباید زیاد طعم تخم مرغ داشته باشد ، ‏میتوانید از تخم مرغ تنها در داخل خورشت استفاده کنید یا فقط به عنوان تزئین روی ان تخم مرغ نیم رو قرار دهید‎.

مقدار غلظت این خورشت به ذائقه افراد بستگی دارد ، اگر خورش را سفت تر میپسندید کمی صبر کنید تا آب آن کشیده شود ، در ‏صورت موجود نبودن این نوع باقلا از باقلای سبز ریز یا لپه باقالی هم میتوانید استفاده کنید‎.

این خورشت از معروف ترین غذاهای شمال ایران است که به اسامی باقالا قاتق ، باقالا خورش و گاهی خورش گل در چمن ‏معروف میباشد ؛ لوبیای استفاده شده در این خورش از خانواده لوبیا چیتی است که به نامهای لوبیا کشاورزی ، لوبیای رشتی یا ‏پاچه باقالا هم معروف میباشد‎.

لوبیاهای کشاورزی را حتما داخل یخچال یا جای خیلی خنک نگهداری کنید ، به دلیل اینکه این لوبیاها در مقابل گرما و رطوبت ‏بسیار حساس هیتند و احتمال فساد آن در دمای داخل کابینت بالاست‎.‎

البته تمام مواد غذایی باید بر اساس گروه خونی انتخاب شود. بطور مثال : مصرف تخم مرغ برای دارندگان گروه خون AB سودمند، و برای دارندگان سه گروه خونی دیگر بلامانع میباشد.

ava

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *