جو دوسر پرک درشت
جو دوسر پرک درشت (Large Oatmeal) چیست؟
تمام خواص این غله را در این مطلب برای شما توضیح خواهیم داد.
با ما همراه باشید.
جو دوسر پرک درشت OAB
جو دوسر پرک درشت (Large Oatmeal) چیست؟
نام علمی (جو دوسر Avena sativa)، غله ای رژیمی، از خانواده گندمیان است. سلطان فیبر غلات محسوب می شود و کاملاً با جو معمولی (Barley) متفاوت است. نام فارسی جو دوسر، یولاف است. منبع خوبی از انرژی، پروتئین و مواد مغذی برای انسان، مخصوصاً کودکان و ورزشکاران و افرادی است که می خواهند لاغر شوند. مصرف روزانه یک کاسه جو دوسر، انرژی و استقامت مورد نیاز بدن در طول روز را تأمین می کند.
جو دوسر پرک درشت، غله ای است رژیمی، با فیبر بالا و حاوی آنتی اکسیدان های قوی و ویتامین هایی اعم از B و E و املاح معدنی. فیبر این غله رژیمی به دو صورت محلول و نامحلول است. بر خلاف غلات دیگر، فاقد گلوتن می باشد. گلوتن نوعی پروتئین است که در گندم، جو و جو چاودار یافت می شود که در انواع مختلف نان نیز موجود است. اگر به گلوتن حساس باشید، بدن شما قادر به تحمل آن نبوده و دچار آسیب های قابل ملاحظه ای در دستگاه گوارش خواهید شد.
مناسب برای افراد مبتلا به بیماری سلیاک :
بسته به میزان حساسیت افراد مبتلا به سلیاک (Celiac Disease)، به گلوتن موجود در انواع گندم و جو و سایر غلات، مصرف این غله به دلیل نداشتن گلوتن، بهترین غله انتخابی برای این دسته از افراد است.
خواص جو دوسر پرک درشت :
1- تحقیقات نشان می دهند فیبرهای غذایی محلول موجود در جو دوسر و سبوس آن که از نوع بتاگلوکان هستند، 20 درصد از میزان کلسترول بد خون (LDL) را کاهش می دهند و سطح کلسترول خوب (HDL) را حداقل 15 درصد افزایش می دهند. پس به پایین آمدن سطح کلسترول خون کمک شایانی می نماید.
2- سطح فشار خون را کاهش می دهد. احتمال سکته های قلبی و مغزی را کاهش می دهد، پس در بهبود کارآیی قلب بسیار مفید است.
3- در حفظ تعادل قند و انسولین خون تأثیر بسزایی دارد، زیرا هضم نشاسته را کند می کند و عوارض ناشی از افزایش گلوکز خون که پس از خوردن غذا در این بیماران ایجاد می شود را کاهش می دهد. به همین دلیل بهترین غله برای افراد دارای دیابت نوع دوم است.