دسته بندی‌ محصولات

021-88343451

دسته بندی‌های محصولات

سبد خرید شما خالی است.

خواص روغن کانولا

خواص روغن کانولا

کانولا گیاهی از خانواده چلیپاییان که ابتدا ایرانیان آن را ‌کاشتند‎. کانولا 700 سال پیش برای تولید روغن چراغ به لهستان ‏برده شد و در سال 1845 به فرانسه رسید و کلزا‎ (colza) ‎نام گرفت‎. 
تاریخچه پیدایش روغن کلزا :
کلزا، گیاهی روغنی است که مقدار مواد مضر “گلوکزینولیت” در کنجاله و “اسید اروسیک” در روغن آن بالاست و مصرف ‏خوراکی ندارد و فقط برای جلا دادن وسایل چوبی همراه روغن برزک استفاده می‌ شود. ‎
اگر چه در قرن سیزدهم این محصول در اروپا به عمل می ‌آمد، ولی استفاده از آن تا زمان توسعه نیروی بخار عملی نشد. در ‏آن زمان بود که ثابت شد ترکیب روغن کلزا، بهتر از هر وسیله لغزان‌ کننده دیگری سطح فلزات را می ‌شوید‎.‎
در سال 1945 این گیاه به کانادا رسید و روی آن مطالعات ژنتیکی صورت گرفت و باعث شد آن را به روغنی خوراکی با ‏درصد اسید اروسیک پایین(مضر و حدود یک درصد) تبدیل کنند‎.‎
اولین روغن خوراکی حاصل از دانه کلزا، در کانادا سال 1956 تولید شد. این، سرآغاز پدیده‌ای بود که بعدها یکی از رویداد ‏های موفق کانادا نامیده شد و محصولی که زمانی مورد توجه کشاورزان کانادا قرار گرفت اکنون یک محصول عمده است ‏که پس از گندم بیشترین درآمد را برای این کشور به همراه دارد و به حدی رشد کرده که دیگر نمی ‌توان آن را یک محصول ‏کانادایی دانست و نام کانولا در بسیاری از کشورها برای مصرف‌ کنندگان نامی آشناست‎. 
امروزه بسیاری از کشورهای دیگر نیز کانولا را کشت می ‌کنند، طوری‌ که دیگر یک محصول کانادایی صرف نیست، بلکه ‏محصولی جهانی محسوب می ‌شود‎.‎
خواص تغذیه ‌ای :‏
یادتان باشد که جایگزین کردن روغن کانولا به جای سایر روغن ‌ها سبب افزایش دریافت اسید چرب امگا-3‏‎ ‎به نام اسید ‏آلفالینولئیک (مفید) می ‌شود‎. 
بررسی ‌‌ها نشان می ‌دهد که این چربی مفید با تاثیرات سودمند زیر، از قلب محافظت می‌ کند ‏‎:‎
‎* ‎تنظیم ضربان قلب
‎* ‎کاهش التهاب ‏
‎* ‎کاهش لخته‌ های خونی ‏
همچنین مشخص شده است که مصرف منظم این روغن، با کاهش شیوع مرگ و میر ناشی از بیماری ‌های قلبی‎ ‎ارتباط ‏مستقیم دارد‎. 
در آشپزخانه :‏
این روغن، چند کاره است و نه تنها محافظ عملکرد قلب است، بلکه طعمی خوش ‌مزه دارد و دارای بافتی نرم و سبک است‎. 
از این روغن برای پختن، سرخ کردن و تهیه انواع سس، دسر‎ ‎و سالاد استفاده می ‌شود. نقطه دود آن 220 درجه سانتی ‌گراد ‏است (در اثر حرارت، خاصیت آن دیرتر تغییر می کند) و هیچ ‌گونه پراکسیدی (مواد مضر) تولید نمی ‌کند و سوخته نمی ‏‏‌شود‎. 
روغن کانولا و گروه خون : مصرف روغن کانولا برای دارندگان گروه خونی B مضر، و برای سه گروه خونی دیگر بلامانع میباشد.
ava

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *