خواص هل
خواص هل
هل سبز یکی از چاشنیهای معطر مورد استفاده در بعضی از غذاها، نانها، شیرینیها و بهخصوص مرباها، هل است.
البته در مقام مقایسه، هندیها و پاکستانیها بیشترین مصرف کنندههای هل در جهان هستند.
شاید جالب باشد بدانید هل، میوه گیاهی از تیره زنجبیل هاست و انواع مختلف آن شامل هل سیاه، هل سفید و هل سبز است که نوع سبز آن عطر تندتری دارد.
هل سیاه
– دانه هل تقویتکننده معده، ضد نفخ و بادشکن است؛ در ضمن به هضم غذا نیز کمک می کند.
– از هل به عنوان دارو برای معالجه سرفه، سرماخوردگی و تب استفاده می کنند.
– در صورتی که عرق بدبویی دارید یا دهان شما بوی خوبی نمی دهد، 6 گرم هل را (با غلافش) به صورت چای دم کنید و در طول یک روز به مرور بنوشید.
– برای درمان استفراغ و تهوع نیز توصیه می شود، مقداری دم کرده هل مصرف کنید.
– هل تقویت کننده قلب و اعصاب نیز است، ولی می گویند مصرف زیاد آن هم تپش قلب را افزایش می دهد و هم برای بیماریهای روده و ریه مفید نیست.
– مصرف هل برای رفع سردرد و کاهش حملات بیماری صرع نیز توصیه می شود.
هل سفید
برای عطرآگین کردن غذا، شیرینی یا مربا، حتما لازم نیست غلاف آن را باز کرده و دانههای سیاه رنگ هل را مورد استفاده قرار دهید، بلکه میوه هل با همان غلاف نیز به اندازه کافی غذا ها را خوش طعم می کند؛ مگر آنکه طعم جویدن دانههای هل در دهانتان را دوست داشته باشید.