خواص کینوا

کینوا-غلات-گروه خون-اسفناج- کینوا چیست و چه مزایایی دارد؟

کینوا چیست و چه مزایایی دارد؟ 

گیاه کینوا بدون گلوتن است و گیاهی سنتی ، کم کالری و بومی جنوب آمریکا است که قدمتی بیش از ۵۰۰۰ سال دارد و جزو غلات هم نیست و به خانواده اسفناج شباهت دارد.

امروزه مورد توجه بسیاری از گیاه خواران است و برای دریافت پروتین کامل، بجای استفاده از مواد غذایی گوشتی می توان کینوا را جایگزین گوشت برای چنین افرادی کرد. نحوه طبخ آن مشابه دانه های برنج است و بیش از ۱۲۰ گونه کینوا وجود دارد، ولی رنگ های سفید، قرمز و سیاه آن محبوب تر است. کینوا منبع غنی از پروتئین، آهن، فسفر، ویتامین B ،امگا۳ ، منیزیم ، کلسیم و لیزین(یکی از بیست اسید آمینه‌ی اصلی ) است.
گیاه کینوا نسبت به برنج سبک تر و راحتر هضم میشود به همین دلیل جایگزین مناسبی بجای برنج بشمار می رود. در سال ۲۰۱۳، از سوی سازمان FAO (سازمان خواربار و کشاورزی ملل متحد) سال کینوا نامگذاری شده بود. از این گیاه برای تولید آرد، غنی کردن آرد، گندم ، تولید بیسکوییت و پاستا نیز استفاده می شود.

فیبر-کینوا-آهن- 18 خواص مغذی استفاده از کینوا

۱۸ خواص مغذی استفاده از کینوا

۱٫ شامل تمام آمینواسیدها 
یکی از ویژگی های قابل توجه کینوا این است که به عنوان پروتئینی کامل عمل می کند. با خوردن کینوا نتنها پروتئین بدنتان را تکمیل می کنید بلکه ۸ آمینواسید لازم بدنتان را نیز فراهم کرده اید. کینوا را می توان روزانه، به عنوان منبع غذایی طبیعی مصرف کرد.

۲٫ داشتن فیبر بالا 
کینوا با داشتن فیبر کافی بسیاری از افراد را به خوردن آن علاقمند کرده است. اگر شما بدنبال راه هایی برای افزایش فیبر هستید، کینوا منبع غنی از فیبر است. فیبر مورد نیاز بدن روزانه با مصرف یک پنجم فنجان کینوا تامین می شود. با اضافه کردن کینوا به هر وعده غذایی، فیبر مورد نیاز بدنتان را تامین خواهید کرد.

۳٫ داشتن آهن بالا
کسانی که برای تاًمین آهن خود با مشکل مواجه هستند ، کینوا کمک بزرگی به چنین افرادی کرده است. روزانه تنها با مصرف یک فنجان کینوا ، ۱۵% آهن مورد نیاز بدنتان را تامین می کنید و با دریافت آهن کافی کمک شایانی به مغز، عضلات وبرطرف کردن کم خونی خواهید کرد.

۴٫ داشتن منیزیم بالا
توجه به اهمیت منیزیم نسبت به ویتامین ها و مواد معدنی بسیار کم است.اما بدن شما برای جلوگیری از پوکی استخوان، مبارزه با بیماری های قلبی ، فشار خون و دیابت به منیزیم نیاز دارد.خوشبختانه با خوردن کینوا ، یک سوم منیزیم مورد نیاز بدنتان را دریافت خواهید کرد.

۵٫ داشتن ریبوفلاوین بالا 
ریبوفلاوین یا B2 ، از ویتامین های گروه B، مسئول آنتی اکسیدان های مورد نیاز بدن است.همچنین به عملکرد آنزیم ها و اکسیژن رسانی در بدن کمک می کند.بسیاری از غذاهای مصرفی روزانه درصدی کمی از ریبوفلاوین را دارا هستند. تنها با مصرف ۱۰۰ گرم کینوا می توانید ریبوفلاوین بدنتان را تاًمین نمائید.

۶٫ سرشار از منگنز 
منگنز چیزی است که بدون آن زندگی ممکن نیست و تنها کینوا است که تقریبا نیمی از منگنز مورد نیاز بدنتان را در یک وعده غذایی تامین می کند. برخی از علائم و نشانه های کمبود منگنز داشتن فشار خون بالا ، کلسترول بالا ، مشکلات عصبی و اختلالات شنوایی است.یکی از دلایل فقر منگنز نخوردن غذاهایی است که در آن یافت می شود.به همین دلیل با خوردن کینوا و قرار دادن آن در وعده های غذایی خود کمک خوبی برای دریافت منگنز خواهید کرد.

۷٫ دارای لیزین
یکی از آمینواسیدهای خاصی که در کینوا یافت می شود لیزین است.لیزین معمولا در افرادی که در تلاش فرم دادن به عضلات بدنشان هستند، مورد توجه واقع شده است.لازم به ذکر است که سیستم ایمنی بدن را نیز تقویت می کند.به افزایش سطح سروتونین (احساس آرامش بیشتر) نیز کمک می کند.پس به جای استفاده از مکمل های غیر مجاز از کینوا استفاده کنید.

۸٫ خواص درمانی 
کینوا در برنامه های رژیم غذایی مورد استفاده قرار گرفته است، و با خوردن آن درمانی برای پوست نیز بشمار می رود.

۹٫ رژیم غذایی فاقد گلوتن 
نظر به دلایل پزشکی یا رژیم های غذایی،مجبور به استفاده از محصولاتی هستید که فاقد گلوتن باشد و این کینوا است که کمک بزرگی به شما می کند.کینوا مانند گندم نیست و گلوتنی در خود ندارد. بنابراین می توانید به راحتی از دستورالعمل های کینوا در رژیم غذای خود استفاده کنید و لذت ببرید.

۱۰٫ شاخص گلیسمی پایین 
کینوا گیاهی برای متعادل کردن قند خون شما است.کینوا به ثابت نگه داشتن قند خون شما کمک می کند.شما میتوانید از آن به عنوان غذایی سالم برای جلوگیری از ابتلا به دیابت استفاده کنید.

۱۱٫ حاوی فلاوونوئید ها 
فلاوونوئید تنها در میوه هایی از جمله توت پیدا می شود.فلاوونوئید ها به بیماری های قلبی عروقی و بیماری های التهابی کمک می کند.این بدین معنی است که اگر شما در معرض خطر بیماری های قلبی هستید یا در سبب جلوگیری از آن بیماری هستید می توانید از کینوا بیشتری استفاده کنید.اگر شما به التهاب مفصل یا هر نوع التهابی دچار هستید می توانید برای تسکین آن از کینوا استفاده کنید.

۱۲٫ اندامی سالم
فیبر موجود در کینوا کمک می کند تا بدن از چربی های غیر ضروری رها شود.به کم غذا خوردن و احساس سیری طولانی مدت نیز کمک می کند، در نتیجه به روند دستگاه گوارش کمک شایانی خواهد کرد. کینوا مشکل پرخوری یا هضم راحت غذا کمک می کند. با اضافه کردن کینوا به رژیم غذایی خود به طور معمول احساس سبکی کرده و از پرخوری جلوگیری می کند.

۱۳٫ منبع خوبی از ویتامین B
در مقایسه با دیگر دانه های گیاهی، کینوا منبع غنی از ویتامین B است. کینوا را از خانواده غلات نام برده اند چون نحوه پخت و بافت آن شبیه غلات است.خانواده ویتامین B در طول روز به بدن کمک شایانی می کند.ویتامین B12 به تنهایی خاصیت های فراوانی دارد پس قطعا نمی خواهید که با کمبود آن در بدن مواجه شوید . پس کینوا را در برنامه غذایی خود قرار دهید.

۱۴٫ ضد التهاب 
تحقیقات اخیر نشان می دهد که کینوا خاصیت ضد التهابی دارد . بسیاری از مردم بعد از استفاده از کینوا از شرایط التهابی خود رها شده اند . ویتامین و مواد معدنی بسیاری وجود دارد تا از شرایط التهاب رها شوید اما کینوا رادیکال های آزاد را از بین برده و ضد سرطان است و از بروز التهابات جلوگیری می کند. بندرت خواهید دید که یک نوع ماده غذایی ، تمامی این خاصیت ها را درخود داشته باشد . کینوا یکی از سالم ترین غذاهایی است که می توانید در برنامه غذایی خود قرار دهید.

۱۵٫ کاهش کلسترول 
این کینوا است که با داشتن فیبر کافی بار دیگر به کاهش کلسترول خون کمک می کند.بسیاری از مردم برای کاهش کلسترول خود از داروهای شیمیایی استفاده می کنند. همیشه حائز اهمیت است که دستورات پزشک خود را دنبال کنید اما با تغییر در رژیم غذایی خود وپیروی از توصیه های پزشکتان می توانید از مصرف زیاد داروها اجتناب کنید.کینوا دارای فیبرکافی است ، بدون در نظر گرفتن رژیم غذایی خاص یا حذف غذاهای مورد علاقتان می توانید آن را به راحتی وارد رژیم غذایی خود کنید.

۱۶٫ کاهش فشار خون
سطح فیبر و مزایای دیگر در کینوا تاثیر مستقیمی بر فشار خون دارد. منابع غذایی که دارای فیبر هستند اشتهاآور نیستند و این دلیل بر کمبود فیبر در مردم است.اما کینوا با داشتن طعم و عطری بسیار لذیذ می تواند در وعده های غذایی متفاوت اضافه و مصرف شود.

۱۷٫ متعادل کننده قند خون 
با اضافه کردن کینوا به وعده های غذایی تان، نه تنها قند خون خود را روی خط تعادل حفظ کرده اید بلکه ذائقه چشایی شما نیز در وضیعت مطلوبی قرار خواهد گرفت. اگر شما دستور غذایی خاصی دارید می توانید با اضافه کردن کینوا از آن وعده لذت ببرید.اگر با مصرف کینوا اثرات مثبتی دریافت کردید می توانید از آن بیشتر مصرف کنید.

۱۸٫ تضمین کاهش وزن 
برخی از رژیم های غذایی استفاده از نان ، گندم و دیگر غلات را توصیه نمی کنند.اما با در دسترس داشتن کینوا می توانید از آن به جای نان و گندم استفاده کنید.کینوا به خاطر داشتن پروتئین بالا و فیبرکافی به رژیم لاغریتان کمک می کند.پروتئین و آمینواسیدهای موجود در کینوا به کاهش وزن شما کمک زیادی می کند.

کینوا-ارگانیک-برنج قهوه ای-گروه خونی- تفاوت برنج قهوه ای با کینوا

تفاوت برنج قهوه ای با کینوا

برنج قهوه ای و کینوا هر دو سرشار از مواد مغذی است . کینوا تمام آمینواسیدهای ضروری را در خود دارد اما برنج قهوه ای چنین نیست. اگر شما در حال تلاش برای انتخاب بین این دو نوع محصول هستید حائز اهمیت است که به ارزش غذایی این دو محصول نگاهی بیاندازید.

ارزش غذایی :

با توجه به گزارشات اعلام شده توسط USDA( وزارت کشاورزی ایالت متحده آمریکا) :

• ۱ فنجان برنج قهوه ای پخته شده حدود ۲۱۵ کالری ، ۵ گرم پروتئین، ۷۵/۱ گرم چربی، ۴۵ گرم کربوهیدرات،۵/۳ گرم فیبر و ۱ گرم قند طبیعی است.

• ۱ فنجان کینوا پخته شده ۱۷۲ کالری، ۸ گرم پروتئین، ۵/۳ گرم چربی، ۵/۳۹ گرم کربوهیدرات و ۵ گرم فیبر است.

زمان آماده سازی:

زمان آماده سازی کینوا کمتر از برنج قهوه ای است. برنج قهوه ای روی حرارت کم به مدت ۴۵ دقیقه آماده مصرف است در حالی که کینوا تنها ۱۵ تا ۲۰ دقیقه نرم شده و آماده مصرف می باشد.

برنج قهوه ای و کینوا از آنجایی که بافت و طعمی یکسان دارند می توانند به جای یکدیگر در هر دستور غذایی استفاده شوند و هر دو می توانند به عنوان غذایی جانبی در گوشت ، پلو و یا حتی به عنوان پایه در فرنی صبحانه همراه شیر و میوه های تازه استفاده شوند.اگر نیاز به پروتئین دارید و یا گیاه خوار هستید و نمی توانید پروتئین خود را از محصولات گوشتی تامین کنید کینوا بدون داشتن چربی ، کالری، سدیم و کلسترول انتخابی مناسب است.

کینوا-ارگانیک-دیابت- کینوا و دیابت

کینوا و دیابت

مبتلایان به دیابت با مدیریت رژیم غذایی خود می توانند قند خون خود را کنترل کنند. برخی غذاها دارای شاخص قند خون بالا هستند و یا باعث بالا بردن قند خون می شوند،اما کینوا گیاهی است که قند خون را تنظیم می کند .

بیشتر غلات تمامی آمینواسیدهای مورد نیاز برای ایجاد پروتئین را ندارند، اما کینوا پروتئینی کامل است و همه آمینو اسیدهای ضروری بدن را داراست.محتوای فیبر در کینوا بسیار بالاتر از دیگر دانه ها است و این بدان معناست که برای افراد مبتلا به دیابت مفید است،چراکه برای کنترل کردن قندخون بسیار مهم است.

تحقیقات انجام شده در ژورنال مدیکال فود نشان داده است که غلات پرویی از جمله کینوا محصول کشور پرو، میتواند دیابت نوع ۲ و فشار خون بالا را کنترل کند.

کینوا-لاغری-ارگانیک- آیا کینوا برای لاغری مناسب است ؟

آیا کینوا برای لاغری مناسب است؟

در طول تمدن اینکا باستان، کینوا به طور گسترده در جنوب آمریکا کشت شده بود به ویژه در منطقه کوه های آند.بر خلاف بسیاری از غله ها کینوا غله ای است بسیار سودمند که سرشار از ویتامین و پروتئین است.بسیاری از مردم خواص متفاوت کینوا را می دانند اما آیا کینوا برای کاهش وزن نیز مناسب است؟

خوشبختانه بسیاری از مواد غذایی سالم معمولا برای کاهش وزن نیز مناسب هستند، زیرا مواد غذایی سالم سرشار از مواد مغذی هستند و مواد مغذی به روند کاهش وزن کمک می کند.مردم با هدف کاهش وزن باید همیشه در رژیم غذایی خود از مواد مغذی استفاده کنند. در اینجا به چند دلیل که چرا کینوا برای کاهش وزن خوب است اشاره می کنیم :

کم کالری 

هر نوع مواد غذایی که کم کالری باشد و مواد مغذی بدن را تامین کند برای کاهش وزن مناسب می باشد.کینوا مثتثنی از این مورد نیست،یک پیمانه کینوا پخته شده (۱۸۵ گرم) حاوی ۲۲۳ کالری است.که این میزان در چند وعده قابل استفاده خواهد بود زیرا همانند برنج دم می شود.

پروتئین بالا 

کینوا پروتئین کامل است و ۹ آمینواسید ضروری را در خود دارد.یک پیمانه (۱۸۵ گرم) کینوا پخته شده حدود ۸ گرم پروتئین دارد.کسانیکه از رژیم غذایی جهت کاهش وزن پیروی می کنند باید غذاهای غنی از پروتئین را در برنامه غذایی خود بگنجانند زیرا این خاصیت احساس سیری و روند سوزاندن چربی را فراهم می کند.

غنی از کربوهیدرات های پیچیده 

کینوا حاوی پروتئین بالایی است و اساسا جزو کربوهیدرات پیچیده می باشد.کربوهیدرات پیچیده به زمان بیشتری برای هضم نیاز دارد. کینوا قطعاً یک منبع عالی برای تامین انرژی است.در یک پیمانه کینوا پخته شده (۱۸۵ گرم) ۳۹ گرم کربوهیدرات پیچیده وجود دارد.کربوهیدرات پیچیده کینوا باعث سیر ماندن طولانی مدت شده و قند خون را کاهش می دهد،از این رو کینوا از بهترین مواد غذایی برای لاغری است.

فیبر بالا 

غذای غنی از فیبر در کاهش وزن نقش اساسی دارد. یک پیمانه کینوا پخته شده (۱۸۵ گرم) حاوی ۵ گرم فیبر غذایی است.مصرف فیبر به اندازه کافی و روزانه در تنظیم فعالیت روده موثر است و از یبوست جلوگیری می کند.

منیزیم بالا 

منیزیم در نگاه اول ممکن است نقش کلیدی در برنامه غذایی کاهش وزن نداشته باشد اما نقش کلیدی در تغذیه ایفا می کند.در درجه اول منیزیم به هضم بهتر،جذب و مصرف بهتر کربوهیدرات و پروتئین و چربی نقش مهمی ایفا می کند.در درجه دوم منیزیم به واکنش شیمیایی انسولین جهت شکستن قند بدن و تولید انرژی کمک می کند.

فقدان منیزیم می تواند باعث افزایش انسولین و قند خون شود و قند اضافی به صورت چربی ذخیره می شود و عامل افزایش وزن است.در آخر منیزیم به عنوان مانع، جهت ژن های چاقی عمل می کند.یک پیمانه کینوا پخته شده ( ۱۸۵ گرم) حاوی ۱۱۸ میلی گرم منیزیم است.

فاقد گلوتن
غذاهای حاوی گلوتن برای افرادی که به بیماری سلیاک مبتلا هستند و یا به گلوتن حساسیت دارند گزینه مناسبی نیست و از همه مهمتر برنامه کاهش وزن را مختل می کند. کینوا به دلیل نداشتن گلوتن غذایی است بسیار مناسب هم از جهت کاهش وزن و هم برای افراد با شرایط خاص که به گلوتن حساسیت دارند.